čtvrtek 30. června 2022

Cibulovosýrový chléb


2 cibule, olej, sůl (1/4
lžičky), kmín
4 vejce
200-250 g jemně strouhaného polotvrdého sýra jako gouda
1/3 šálku lněného semínka (zlaté a hnědé)
1/3 šálku psyllia
2,5 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce slunečnicového nebo dýňového semínka

Cibule pokrájíme na kostičky a do světle zlatova orestujeme v rendlíku spolu se solí a kmínem a necháme zchladnout. 
Vejce rozšleháme - můžeme protřepat ve sklenici od okurek. 
Lněné semínko najemno umeleme, přidáme psyllium a prášek do pečiva a dobře promícháme ve větší míse. Do této směsi najemno nastrouháme sýr a opět promícháme. Přidáme restovanou cibuli a promícháme. Nakonec těsto zaděláme rozšlehanými vejci.
Těsto by mělo být tvárné a soudržné a nerozjíždět se. Mokrýma rukama z něj vypracujeme šišku jako na sekanou, kterou pečeme na pečícím papíru v rozehřáté troubě, nejprve 15 minut / 200°C a potom dalších 30 minut / 150°C.



Žádné komentáře: