250 g mléka
1 lžička agaru
40 g čekankového sirupu "Original"
2 lžíce ERT
špetka soli
50 g čokolády Lindt 90%
(cca 1 lžička citrónové šťávy)
Všechny přísady kromě čokolády a citrónu smícháme v rendlíku a zahřejeme za stálého míchání. Do horké směsi nalámeme čokoládu a dobře promícháme, nakonec kápneme citrón (volitelný). Přivedeme k varu a na hodně mírno vaříme 1 minutu. Vlijeme do šálků nebo forem a necháme vystydnout a vychladit. Po vyklopení krásně drží tvar a výborně chutná. Je lepší než klasický pudink.
Místo mléka a smetany stačí použít jakékoli rostlinné mléko, mám ráda sojové.
Citrón přidávám hlavně při použití rostlinného mléka, ale používám ho prakticky do všech jídel, kde zahušťuji a sladím alternativně. Vyvažuje chuť, která chybí díky absenci mouky a cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat