čtvrtek 28. dubna 2022

Čokoládový pudink z agaru

250 g smetany na vaření 12%
250 g mléka
1 lžička agaru
40 g čekankového sirupu "Original"
2 lžíce ERT
špetka soli

50 g čokolády Lindt 90% 
(cca 1 lžička citrónové šťávy)

Všechny přísady kromě čokolády a citrónu smícháme v rendlíku a zahřejeme za stálého míchání. Do horké směsi nalámeme čokoládu a dobře promícháme, nakonec kápneme citrón (volitelný). Přivedeme k varu a na hodně mírno vaříme 1 minutu.  Vlijeme do šálků nebo forem a necháme vystydnout a vychladit. Po vyklopení krásně drží tvar a výborně chutná. Je lepší než klasický pudink.
Místo mléka a smetany stačí použít jakékoli rostlinné mléko, mám ráda sojové.
Citrón přidávám hlavně při použití rostlinného mléka, ale používám ho prakticky do všech jídel, kde zahušťuji a sladím alternativně. Vyvažuje chuť, která chybí díky absenci mouky a cukru.


Žádné komentáře: