100 g polotvrdého sýra jako je gouda
3 lžíce lněného semínka
3 lžíce mandlové mouky
5-7 lžic vody
Sýr nastrouháme na jemno. Umeleme semínka a vše postupně smícháme, napřed mouky a sýr, pak přidáváme pomalu vodu.
Jakmile se podaří těsto spojit, rozplácneme je na list pečícího papíru a rozválíme. Na těsto nahoru se musí přiložit další, omaštěný pečící papír, ale já dala nahoru silikonovou pečící podložku.
Těsto musí být tenké tak 2 mm.
Když sloupneme vrchní papír, rozkrájíme plát rádýlkem na čtverečky a pečeme na 160°C / 20 minut. Během pečení 1 x zkontrolujeme a ještě znovu rozkrájíme, aby se pěkně rovně lámaly.
Krekry se musí hlídat. Každá trouba peče jinak, já v ní mám teploměr a divili byste se, jaké jsou rozdíly v teplotě na displeji a ve skutečnosti. Než se moje trouba rozehřeje, trvá to tak 20 minut po tom, co už displej ukazuje třeba zrovna 160°C. Takže spíš pečte na míň a kontrolujte.
Krekry musí být úplně suché.
Žádné komentáře:
Okomentovat