olej
½ šálku mandlí
150 g špenátu (5 mražených pecek)
pár lžic sladké smetany
česnek, pepř, sůl
asi 1 lžička citronové šťávy
Cibuli pokrájíme a necháme v hrnci zesklovatět na oleji, přihodíme mandle (dávám neloupané) a zalijeme hrnkem vody. Povaříme několik minut. Přidáme (zmrzlý) špenát a již nezahříváme.
Směs přendáme do výkonného mixéru a rozmixujeme úplně najemno. Vody přidáme jen celkově cca 2 šálky. Polévku
vrátíme do hrnce a mírně prohříváme.
Ochutíme smetanou (dá se vynechat), kořením a solí a nakonec citronem.
Čerstvý česnek je lepší přidat k mixování, ale maximálně jeden stroužek, mixováním se chuť česneku hodně zesílí.
Do pomalejšího mixéru, je asi lepší dávat mandle loupané. Ten můj "atomizuje" i slupky.
3 porce
Žádné komentáře:
Okomentovat