čtvrtek 16. srpna 2018

Pórkový chowder

2-3 zelené půlky pórku
2 hrsti mražené kořenové zeleniny
1 kedluben nebo kousek vodnice či tuřínu
1 lžíce rajčatového protlaku
1/2 lžičky mletého koření do rajské omáčky
1 lžíce mandlové nebo kešu pasty (másla)
100 g šlehačky
1 stroužek česneku - podle chuti
olej

zvlášť uvařené nebo opečené měkké maso, opečené grilovací klobásy nebo i syrové kuřecí maso

Na tento recept nevadí hodně silný, pozdnější pórek. Pokud je opravdu velký, stačí jen půlka jednoho.
Obereme silné tužší listy, pokrájíme nahrubo a uvaříme je v troše vody. Rozmixujeme ponorným mixérem. Měkkou část šikmo pokrájíme a opečeme na troše oleje.
Do hrnce přidáme kořenovou zeleninu a kedluben a vaříme 10 minut. Pak přihodíme protlak a koření a upravíme hustotu ořechovou pastou (máslem). Nakonec přidáme šlehačku, česnek a maso. Pokud je kuřecí maso syrové, přidáme ho zároveň se zeleninou. Výborné jsou grilovací klobásy.
3 porce

Žádné komentáře: