neděle 7. ledna 2018

Fleischsalat

Na zálivku:
200 g ochucené majonézy
200 g sladké smetany - 12%

500 g jemného měkkého salámu
2 menší cibule 
1/2 pórku 
200 g sladkokyselých okurek 
pepř, mírně sůl

Umícháme si zálivku ve větší míse. Soli dáme jen tolik, abychom příjemně osolili smetanu.
Vezmeme salám a nastrouháme ho do zálivky nahrubo - na nudličky. Přidáme zeleninu: cibuli jemně nakrájíme na čtvrtkolečka, okurky a pórek jemně nakrájíme na půlkolečka.
Vše dobře promícháme a necháme v lednici uležet do druhého dne (stačí i 6 hodin). Množství cibule a pórku záleží na vlastní oblibě. Uležení je nutné kvůli cibuli, aby ztratila štiplavost a zároveň se vyrovnala kyselost působením salámu. Komu nevadí ostré chutě, může se do salátu pustit hned.
Pokud uděláme zálivku jenom z majonézy, je lepší dát méně okurek, aby nebyl salát moc kyselý.
Poměr surovin závisí od vlastní obliby.