200-220 ml vody teplé 38°C + 1 lžička soli nebo
stejné množství bujónu
česnekový olej - tmavý sezamový olej - jiné ochucení podle vlastní chuti
Vejce klepneme do misky a rozšleháme vidličkou, nikoli elektricky, ale pouze ručně. Přidáme vodu nebo bujón a rozšleháme zas.
Připravíme si misku s víčkem, pařáček a hrnec s poklicí. Do hrnce nalijeme tolik vody, aby sahala pod pařák a přivedeme ji k varu. Mezitím přecedíme vaječnou směs do připravené misky. Tu vložíme na pařák, přiklopíme ji, přiklopíme hrnec a vaříme v páře 14 minut.
Misku vyjmeme a vzniklý pudink rozkrájíme na kostky, aby se dal lépe jíst. Shora můžeme přizdobit některým z ochucených olejů.
Je to neuvěřitelně syté jídlo.
Dá se udělat i sladký.
Žádné komentáře:
Okomentovat