sobota 17. června 2023

Chleba s psylliem a proteinem

 
1 šálek hrachového proteinu
1/2 šálku psyllia
1/2 šálku bramborové vlákniny
1/2 šálku sušeného bílku
1/2 šálku lněného semínka - umlít
2 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce kmínu nebo chlebového koření
1 lžíce lahůdkového droždí
1+1/4 lžičky soli
1 lžíce sušeného česneku
4 lžíce oleje
600 g horké vody*

Připravíme si plechovou chlebíčkovou formu, mám velikost 25 x 11 cm, kterou vyložíme po delších stranách pečícím papírem nebo alobalem a kratší můžeme vymazat tukem. Rozehřejeme si troubu. V mlýnku na kávu umeleme lněné semínko a případně kmín.
Smícháme všechny suché ingredience ve větší míse (robotu) a přidáme k nim olej.  Promícháme. *Odměříme vodu tak, že půlku odměříme studenou a druhou půlku dolijeme vařící. Vše musí být připravené předem, protože těsto po přidání vody poměrně rychle houstne... 
Vodu přidáme do směsi suchých přísad s olejem a promícháme. Teplé těsto vpravíme do formy a dobře uhladíme a zaplníme všechny rohy.
Pečeme ve vyhřáté troubě 60 minut / 170°C horkovzduchem. 

POLOVIČNÍ  DÁVKA  DO  MINI  FORMY
 
1/2 šálku hrachového proteinu
1/4 šálku psyllia
1/4 šálku bramborové vlákniny
1/4 šálku sušeného bílku
1/4 šálku lněného semínka - umlít
1 lžíce prášku do pečiva
0,5 lžíce kmínu nebo chlebového koření
0,5 lžíce lahůdkového droždí
2/3 lžičky soli
1 lžička sušeného česneku
2 lžíce oleje
300 g horké vody*


Žádné komentáře: