neděle 26. ledna 2020

Maso s cuketovou omáčkou

800 g masa podle vlastní úvahy
koření na jehněčí
1 vrchovatá lžíce dijonské hořčice
sůl

1 cibule
1 mladá cuketa cca 25 cm dlouhá
pepř
1/4 šálku šlehačkové smetany
(mandlové máslo)

Maso pokrájíme jako na guláš. Připravuji je v pomalém hrnci, ideální je vepřové plecko. Vyhovuje i hovězí, nebo co zásoby nabídnou. Drůbeží maso stačí opéct na pánvi, ale bylo by ideální přidat v tom případě do omáčky vývar zvlášť.
Příprava v PH: do hrnce nalijeme asi 300 ml vody, přidáme hořčici a koření, vložíme maso a osolíme. Vaříme 3-4/6-8 hodin.
Na omáčku si v rendlíku připravíme zlatavou restovanou cibulku, přidáme cuketu i se slupkou, pokrájenou na kostky, a chvíli restujeme. Zalijeme vývarem, který slijeme z dušeného masa a dusíme asi 20 minut. Promixujeme tyčovým mixérem a přidáme smetanu, případně ještě zahustíme mandlovým máslem - není nutné. Záleží, jak hustou omáčku preferujeme.
Omáčku dochutíme a vložíme maso.
Koření kupuji u Antonína. Výborné je i "kuře Marengo". Stačí ale i jen pepř. 

Žádné komentáře: