neděle 25. srpna 2019

Pečená zelenina - samotná nebo s drůbežím masem

1 kg zeleniny pokrájené na velká sousta, nejlépe ve směsi, jen pro příklad:

cibule
pórek
paprika
mrkev
cuketa
dýně hokkaidó
lilek

Zeleninu nasypeme do mísy a zalijeme přiměřeným množstvím oleje, tj. několika lžícemi. Můžeme přidat koření podle vlastní volby, například sušený česnek a čubricu nebo nějakou směs bylin, zkrátka podle momentální chuti a možností.
Zeleninu dobře promícháme, aby byla potažená olejem a kořením. Olej by neměl stát na dně.
Pokud chceme zároveň péci i maso, naložíme si je předem pokrájené na sousta do oleje rovněž s kořením a bylinami tak, aby šly chutě k sobě. Maso je lepší i osolit. Hodí se krůta nebo kuře.
Předehřejeme si troubu na 200°C. Na plech vyložený papírem rozložíme maso a na ně a okolo nasypeme zeleninu. V této chvíli ji osolíme.
Pak vložíme plech do dobře předehřáté trouby trouby a pečeme na 180°C 30-40 minut.

Žádné komentáře: