4 velká vejce
3 lžíce ERT nebo jiné sladidlo adekvátně
3 lžíce ERT se stévií = Cukrin+
140 g pomazánkového másla bez příchuti*
z 1/2 citrónu šťáva (kůra)
1,5 šálku mandlové mouky**
1/2 šálku kokosové mouky
3 lžíce kakaa
1 lžíce prášku do pečiva
2 hrsti jader vlašských ořechů
! Pokud budeme vyrábět krém, je třeba vyndat napřed máslo a čokoládový krém z lednice!
V robotu smícháme tekuté přísady s ERT, které mícháme do rozpuštění. Přidáme suché přísady zvlášť smíchané. Těsto rozdělíme do vymazané formy a do každého důlku vložíme několik kousků ořechů. Můžeme přidat i sekanou čokoládu nebo lyofilizované ovoce. Je praktické rozdělovat těsto odměrkou na 50 ml, například zmrzlinovými kleštěmi.
Pečeme 20 minut / 160°C ve vyhřáté troubě.
12 ks
krém na polovinu muffinů:
30 g másla
30 g "čokolády na mlsání"
1 vrchovatá lžička kešu másla
1 lžíce práškového ERT
1-2 lžičky čekankového sirupu podle chuti
Máslo a čokoládový krém vyndáme několik hodin předem z lednice. Musejí mít pokojovou teplotu. Měkké máslo utřeme metličkou v misce. Přidáme čokoládový krém a ostatní přísady a umícháme hladký krém.
* dávám Choceňské, pokud nemám pomazánkové, dám 70 g čerstvého másla a 1 vejce navíc
**místo části můžeme dát mouku z vlašských ořechů
Žádné komentáře:
Okomentovat