sobota 2. listopadu 2019

Čokoládová buchta - dort nebo jedna porce

1/2 až 3/4 šálku kokosové mouky
1/2 šálku ERT se sladidlem (ekvivalent
cukru)
1/2 šálku kakaa
1/4 šálku mandlové mouky (ze 1/4 šálku mandlí)
2 lžičky prášku do pečiva
1/8 lžičky vanilky

400 g plechovka kokosového mléka
5 vajec

V míse smícháme suché přísady a do důlku pak klepneme vejce a vlijeme kokosové mléko. Dobře promícháme metlou a vlijeme do formy - mám dortovou, průměr 21 cm a buchta je 3 cm vysoká. Těsto není moc husté. Pečeme ve vyhřáté troubě 50 minut / 160 °C.

Co se týče množství kokosové mouky, všimla jsem si, že ne vždy je stejně savá. Těžko říct, čemu to přičíst. Pokud tedy těsto po zamíchání vypadá příliš řídké, je prostě lepší trochu mouky přidat. Těsto nemá být tak husté jako na klasickou bábovku nebo perník, je řidší, ale ne tak řídké jako na klasické palačinky.

Formu vykládám jen dole, kolečkem pečícího papíru. Aby kolečko lépe drželo, může se k formě přilepit několika kapkami tuku (není nutné). Okraje buchty pak před uvolněním okraje formy odříznu.
Tenhle recept na kakaový zákusek je zatím nejlepší ze všech, které jsem zkusila, doporučuji. V původním receptu si můžete přečíst kolik práce a času tvůrkyně tohoto receptu vývoji věnovala. Stálo to za to.

1 porce v MW

3 lžíce kokosové mouky
2 lžíce e.cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce mandlové mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka vanilky
80 g kokosového mléka
1 vejce

Vše postupně smícháme metličkou a vlijeme do misky vhodné na vlnění, kterou vymažeme tukem. Můžeme smíchat i rovnou v této nádobě, je-li dost velká, ale musíme dobře setřít před vlněním těsto ze stěn. Vlníme na 800 W / 3:30 minut. Ihned vyndáme z formy na mřížku. 
Ze 2 vajec vlníme 4:50 min.

Žádné komentáře: