neděle 18. února 2018

Pribináček se želatinou

250 g tj. 1 kostka tvarohu (22% sušiny)
250 g Kyšky
1/2 šálku ekvivalentu cukru (ERT je třeba dát více)
z 1/2 citronu šťáva
1/2 lžičky vanilkového extraktu

1 lžíce želatiny
100 g vody

Začneme želatinou. V mističce ji namočíme do vody a necháme nabobtnat. Na teplém místě nabobtná a ihned se i rozpustí, ale nesmí se začít vařit. Nabobtnaná želatina se dobře rozpustí i v mikrovlnce, za pár vteřin to je.
Zatím si v robotu smícháme vše ostatní, ERT se rozpouští hůř než cukr ale míchání pomáhá. Vlažnou želatinu přimícháme k tvarohové směsi a nalijeme do forem.
Pribináček je měkký. Kdyby měla být hmota samonosná jako dort, musí se přidat více želatiny.
.