sobota 20. ledna 2018

Jednoduché jemné chlebové bochánky










1 a 1/4 šálku mandlí
1/4 šálku zlatého lněného semínka
1/4 šálku psyllia (nemletého)
1 lžíce chlebového koření
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce sezamových semínek
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli

300 ml vařící vody

2 lžíce jablečného octa
3 bílky


Vše si předem odměříme a připravíme, mandle a lněná semínka umeleme.
Připravíme si plech vyložený papírem, předehřejeme troubu na 200 °C.
Těsto připravuji v robotu, míchám "K" lopatkou.

V míse robotu smícháme prvních 8 suchých ingrediencí a přidáme vařící vodu. Těsto by mělo začít houstnout a utvoří soudržnou hmotu, takové blemcavé chuchvalce, nesmí být kašovité. Pokud by bylo, okamžitě přisypeme dalších pár lžic mouky, klidně můžeme přidat i kokosovou, která těsto rychle zahustí.
Hned pak za stálého míchání přidáme ocet a bílky a domícháme na vyšší rychlost.
Kleštěmi na zmrzlinu ukrajujeme kousky, bude jich 9, které rozložíme na plech. Těsto je teplé a nesmí vystydnout před vložením do trouby.
Pečeme 30 minut horkovzduchem na 180°C.

Při první várce na focení se mi stalo, že těsto nebylo dost tuhé a tak jsem přisypala trochu zelené dýňové mouky. Proto ten zelený nádech na řezu.
Semínka přidávám do těsta podle toho, co zrovna mám.

podle: tohoto receptu