úterý 16. ledna 2018

Chléb ze sýrového těsta



100 g SMĚSI*
2 lžíce psyllia
3 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
200 g strouhaného polotvrdého sýra (např. Gouda)

2   lžíce oleje
100 ml vařící vody

2 vejce

Předehřejeme si troubu na 160°C. Vymažeme si kokosovým tukem malou formu na chleba, mám 15x9 cm.
V robotu smícháme suché ingredience a sýr. Použijeme lopatku (K). Přidáme olej, promícháme, pak vařící vodu, promícháme a potom obě vejce.
Hotové těsto přendáme do formy, je poměrně husté, a uhladíme. Pečeme 40 minut / 160 °C.

*SMĚS:

1 díl lupinové mouky
1 díl lněné mouky
1 díl kokosové mouky
3 díly mandlové mouky

Jedná se o váhové díly. Lze použít i samotnou mandlovou mouku v o málo větším množství, odhadem bych to viděla tak  na 1+1/4 šálku. Směs je chutná a šetří mandlovou mouku.