sobota 11. listopadu 2017

Kapustové závitky

1 větší kapusta

800 g mletého vepřového masa
1 lžíce grilovacího koření
1 lžíce bylinkového koření
1 lžička pepřového koření
1/2 hrnku vody
1 cibule nebo zelená cibulka
2 vejce
1 lžíce psyllia
2 lžíce sušené smažené cibulky
sůl

2 lžíce sušené smažené cibulky
300 ml masového vývaru
sůl

Z kapusty opatrně stáhneme asi 20 listů (nařízneme je okolo košťálu), které vhodíme do vroucí vody a povaříme 10 minut. Vyjmeme je z vody a necháme vystydnout. 
Zatím v robotu umícháme masovou směs.
Listy rozložíme a paličkou potlučeme konec košťálu. Ke košťálu naneseme vrchovatou lžíci masové směsi a zavineme závitek. Závitky skládáme do pekáče koncem listu dolů, nejlépe těsně vedle sebe.
Cibulku nasypeme mezi závitky a vše zalijeme vývarem i s tukem a osolíme.
Pečeme na 160°C 50 minut. Je třeba dohlédnout, aby se horní strana opekla jen do zlatova.