sobota 21. listopadu 2020

Smetanovo-hořčičný pekáček

600 g drůbežích nudliček
1 cibule
100 g plátkové slaniny
1 lžíce dijonské hořčice (s vrchem)
sůl, pepř
prášková sušená zeleninová směs do polévky (podravka)
120 g šlehačkové smetany
2 vejce
(1/2 šálku dýňového pyré)

Osmahneme cibuli pokrájenou na proužky a přidáme do ní stejně pokrájenou slaninu. Necháme vychladnout. 
Připravíme si nudličky asi 0,7 x 0,7 x 5 cm a vložíme je do mísy. K nudličkám přidáme smetanu s hořčicí a případně s dýňovým pyré a osolíme a opepříme.
Osmaženou směs přidáme po vychladnutí ke směsi v míse a promícháme. V této chvíli můžeme nechat uležet v lednici do druhého dne nebo rovnou zapékat. Zapékáme buď v pekáčku nebo v jednotlivých porcích 30 minut / 170°C.
3 porce


Žádné komentáře: