neděle 1. prosince 2019

Kuličky z kokosové mouky jako mandlové brambůrky

1 šálek kokosové mouky
5 lžič e.cukru
125 g másla
1 lžička mandlového aroma
1 lžička citrónové šťávy
1 vejce
5 a více lžic čekankového sirupu "Originál"

na obalení: několik lžic hořkého kakaa

Mouku, sladidlo a máslo zpracujeme v robotu na drobenku. Postupně přidáváme ostatní přísady kromě kakaa. Sirupem dosladíme. Kokosová mouka je velmi savá, nehrozí, že těsto zřídne.
Uválíme kuličky, které vložíme do vyšší nádoby a přes sítko posypeme kakaem. Trochu je v nádobě poválíme krouživým pohybem, aby se dobře obalily, ale nepoškodily. Kuliček se mi povedlo 28 o velikosti cca 25 mm.
Pokud máte strach přidat syrové vejce, myslím, že by kuličky držely i bez něj.
Většinu kuliček jsem rovnou zmrazila a jsou i po rozmrazení výborné. Chutnaly i ne-keto strávníkům.

Žádné komentáře: