4 vejce
1/3 šálku ERT
1 šálek prosáté mandlové mouky (z cca 3/4 šálku mandlí)
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Nameleme mouku z mandlí, odměříme a smícháme se sladidlem a práškem do pečiva.
Rozdělíme si bílky a žloutky. Bílky našleháme se solí tak, aby špičky držely tvar. Přidáme žloutky a krátce je vešleháme. Najednou vsypeme suchou směs a krátce vmícháme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C 25-30 minut.
Piškot je lehoučký a měkký. Při chladnutí trochu splaskne oproti tomuto obrázku hned po vytažení z trouby. Je výborný.
Pokud jste zvyklí přidávat do těst xanthan nebo guar, do tohoto je v žádném případě nedávejte.
Hodí se výborně i na TIRAMISU.