neděle 17. prosince 2017

Hašé

400 g vařeného předního hovězího masa
100 g pečeného tlustého bůčku
300 g vývaru z masa
muškátový oříšek
pepř
sůl
3 vejce

hrst kešu ořechů nebo trochu mandlového másla (pasta)

1 cibule
1 lžíce sádla + na pekáč

Začneme cibulí. Nakrájenou ji osmažíme na sádle do světle žluta. Cibuli i vše ostatní, kromě ořechů, vložíme do mixéru či procesoru a rozmixujeme. Maso ani vývar nesmí být horké, maximálně vlažné. Výsledkem by měla být hladká hustá hmota. Hustotu doladíme pomocí ořechů, které přidáme ke konci mixování při běhu mixéru.
Hašé zapečeme ve vymazaném pekáčku v dobře vyhřáté troubě. Pečeme 30 minut / 160°C horkovzduchem.
Podáváme se salátem z kysaného zelí s cibulí a se sázeným vejcem.
Hašé můžeme připravit z jakéhokoli tepelně upraveného masa, nejčastěji z polévky nebo zbytků pečeně.
4 porce