sobota 3. března 2018

Pařížská šlehačka ze 100% čokolády

200 g šlehačky
2 lžíce ERT
30 g 100% čokolády

Stoprocentní čokoláda neboli kakaová hmota je úplně bez cukru, ale její nevýhodou je, že v ní je málo kakaového másla a oproti běžné čokoládě mnohdy nebývá dostatečně hladká.
Pokud vyrábíme paříž ve větším množství, vyplatí se ji při hrubší konzistenci hmoty prohnat mixérem. Výhodou je právě ten nulový obsah cukru, který jinak najdeme i v 90% čokoládě Lindt, což je jinak opravdu pěkná kvalita.
Nejlepší je, vyzkoušet značky a kupovat tu nejlepší. Já jsem zatím koupila pouze dvě značky, takže můžu říci jen to, že z těch dvou lepší - hladká a výborná na chuť byla LifeLike 100% čokoláda. Zklamáním byla hmota z Čokoládovny Troubelice, která je nepříjemně hrubá a ani na chuť mi nevyhovuje. Bohužel jsem si jí koupila celé kilo. Ta chuť se dá vylepšit přidáním trochy pravé ceylonské skořice a konzistence vymixováním, ale ani tak ji nemůžu doporučit. Oproti LifeLike čokoládě je to nebe a dudy.
Paříž vyrábíme klasicky známým postupem - ohřejeme šlehačku, vložíme čokoládu a ERT a rozmícháme, případně rozmixujeme a vychladíme několik hodin v lednici.

Žádné komentáře: