sobota 18. dubna 2020

Velikonoční nádivka

800 g uzeného masa
hrst sekané petržele
hrst sekaného pórku nebo zelené cibule, spařených kopřiv
10 vajec
4 lžíce oleje
1 šálek mandlí
1 lžíce prášku do pečiva
1/2 šálku ovesné vlákniny (oat bran)
1 lžíce lahůdkového droždí
pepř, muškátový oříšek
máslo nebo sádlo navrch

Uzené maso, které se napřed musí uvařit necháme vystydnout a natrháme ho na vlákna nebo pokrájíme. Uzenou rolku, která se už nemusí vařit je nejlepší si nechat nakrájet na plátky a ty pak pokrájet na proužky cca 5-7 mm široké.
Mandle umeleme na jemnou mouku.
Když máme vše připraveno, smícháme v míse všechny ingredience kromě masa a dobře promícháme. Nesolíme.
Vmícháme maso, směs vložíme do dobře vymazaného pekáčku (na dno můžeme vystřihnout papír) a uhladíme. Pečeme 45 minut / 170°C do zlatova a když je nádivka téměř hotová, namažeme ji navrch buď máslem nebo sádlem a necháme ještě 5 minut dopéct.
Před krájením je lepší ji nechat trochu zchladnout.

Žádné komentáře: