pondělí 30. března 2020

Sladká kaše k snídani

2 lžíce kokosové mouky
2 lžíce zlatého lněného semínka
1/2 šálku kokosového mléka*
1/2 šálku vody
špetka soli
1 vejce
kousek másla

Kokosovou mouku a semínko umeleme v kávomlýnku co nejjemněji. Mouka je sice už umletá, ale 2 lžíce semínka by se mixovaly špatně.
Umletou směs vsypeme do hrnku plecháčku nebo do rendlíku a přidáme mléko, vodu a sůl a pořádně promícháme metličkou. Plecháček zahříváme na sporáku nebo ho vložíme do vodní lázně na 10 minut. Do horké kaše klepneme vejce a pilně mícháme metličkou dokud neuvidíme nějaké bubliny.
Je to hotové přibližně za minutu.
Přidáme máslo a je hotovo. Jestliže jsme kaši nevěnovali dost pozornosti, může být trochu hrudkovatá, takže ji prostě promixujeme.
Kaše je už takto výborná, ale já si ještě přidávám navrch čekankový sirup. Vůbec není nutný pro ty, co mají rádi méně sladké. A bude jistě chutnat i s jakoukoli jinou povrchovou úpravou.

* používám "červené" mléko zn. Exotic food; také je možné místo vody a kokosového mléka použít nějaké jiné mléko, například šálek sojového
Pozor na lžíci! Moje lžíce má jen 10 ml.
1 porce