sobota 28. března 2020

Čokoládové sušenky

100 g másla
100 g 90% čokolády
100 g sušených švestek
100 g sekaných mandlí
100 g mandlového másla
50 ml čekankového sirupu (1/4 šálku)
50 ml kokosové mouky (1/4 šálku)
2 vejce
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky kardamomu
1/2 lžičky sladidla ze sukralózy


V míse robota rozpustíme nad párou máslo a čokoládu. Přidáme drobně posekané švestky a mandle, mandlové máslo i ostatní suroviny a dobře rozmícháme "K" lopatkou. Těsto necháme chvíli odležet, ale ne v lednici, moc by ztuhlo.
Zmrzlinovými kleštěmi nabereme 11 kopečků, které trochu zploštíme.
Dávka je na 1 plech.
Pečeme 20 minut / 160 °C ve vyhřáté troubě.

Co se týče sladidla ze sukralózy, lze je nahradit cca 1/3 šálku ERT. Ideální je dosladit těsto podle vlastních preferencí.
1 sušenka má cca 10 g sacharidů, ale je docela obří, mít menší kleště, dělala bych poloviční. Sacharidy zdvihají ty švestky, ale jsou v receptu hodně důležité. Další možnost, jak sušenky odlehčit, je vypíchnout tvořítkem prostředek a udělat je jako věnečky. Nebo prostě ukoulet menší...



Žádné komentáře: