pondělí 29. března 2021

Čokoládový termix




1 malý kelímek šlehačky = 200 g
100 g 90 % čokolády (Lindt)
250 g jemného tučného tvarohu v kelímku*
4 lžíce e.cukru


V rendlíku ohřejeme šlehačku k bodu varu ale nevaříme a sundáme z ohně. Do šlehačky rozlámeme čokoládu a necháme chvilku rozpouštět a pak promícháme metličkou. Hned přidáme tvaroh a sladidlo a znova dobře rozmícháme.
Jako sladidlo momentálně používám monkfruit sweetener s erythritolem a čekankový sirup.
Recept jsem našla zde. Je výborný, mnohem lepší než kupovaný termix.

* nejlepší je použít Jihočeský tvaroh MADETA tučný (momentálně) v kulatém kelímku. Z tvarohu ve vaničce mi termix úplně neztuhnul. Ne, že by nebyl dobrý, ale neměl tu pravou hustotu. Zřejmě obsahoval víc vody ...

Žádné komentáře: